Her finner du noen av tekstene jeg har skrevet, oversatt eller gjendiktet.
Tekstene er ordnet alfabetisk i høyre kolonne.

onsdag 15. september 1976

Du skal få kraft

Høsten 1976 begynte jeg å sette sammen en 20 minutters mini-musikal med tittelen "Søkeren". Jeg trengte en avslutningssang som kunne hjelpe "Søkeren" videre etter at han/hun hadde kommet fram til troen på Jesus. Det begynte å bli veldig knapt med tid før innøvingen skulle starte - men kvelden før kom både tekst og melodi  helt av seg selv i løpet av ganske kort tid - jeg antar at det er det som kalles inspirasjon. 

Denne sangen spredde seg fort også utenfor Frelsesarmeen og til de andre skandinaviske landene. Den danske oversettelsen er faktisk bedre enn min original-tekst. 

I "Salt og Lys Co." i Bergen hadde vi ikke noen som spilte bassgitar. Derfor skrev jeg en stemme for Eb-Tuba. Da sangen ble publisert i Sang og Klang i 1978, skrev daværende musikksekretær Paul Marti denne stemmen inn som egen mannsstemme. Det gjør seg veldig bra.

I Danmark ble den kongress-sang i 1979 og den kom senere med i Frelsens Hærs sangbok. Den er spilt inn på en av de første ”Kadettene synger” (1979), og har vært brukt også av andre menigheter. I pinsen 1989 ble den brukt i radiogudstjenesten på NRK fra pinsemenigheten i Tønsberg. Svært ofte når det nærmer seg pinse har det vært noen som spør etter sangen og nota.

Du skal få kraft ved Den hellige ånd
som disiplene fikk en gang på
pinsefestens morgen.
Du skal få kraft til å vitne om Guds nåde stor
og i evighet prise Ham!


1) Apostlene var samlet på den øvre sal
da Ånden kom og satte dem i brann
Alle ba, og Herren sa til Peter: "Tal!"
og Peter sa: "Lytt alle mann!:

2) Våre dagers kristne trenger Åndens kraft
for satan prøver å få lure oss
Vi kan ikke gjøre godt i egen kraft,
men Jesus sier klart til oss:


Du skal få kraft! - Note - PDF  

Lydspor fra "Kadettene synger" 1979
Publisert i Sang & Klang # 125 - 1979

I Krigsropet ble publiseringen presentert slik: 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Del mitt åk

Når jeg er trøtt og allting går i stå for meg Når ting jeg regnet med Kun hurtig for forbi Når i min tanke Tvilens skyer truer meg Da trenge...